OPLEIDING PREFAB, MODULAIR EN INDUSTRIEEL BOUWEN (PMI)

De uitdagingen zijn groot, op het gebied van milieu, klimaat en grondstoffen. En rondom huisvesting, personeel en arbeidsmarkt. Technologische en procesmatige ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Denk aan robotisering, augmented- en virtual reality, industriële processen en nieuwe materialen.

Mede hierdoor, doet prefabricage steeds vaker zijn intrede binnen bouworganisaties. Steeds meer, echter, wordt ook duidelijk dat dit een totaal ander proces betreft dan traditioneel bouwen. Organisaties moeten dus anders leren kijken. Daarvoor reikt de opleiding PMI handvatten aan.

De uitdagingen zijn groot, op het gebied van milieu, klimaat en grondstoffen. En rondom huisvesting, personeel en arbeidsmarkt. Technologische en procesmatige ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Denk aan robotisering, augmented- en virtual reality, industriële processen en nieuwe materialen. 

Mede hierdoor, doet prefabricage steeds vaker zijn intrede binnen bouworganisaties. Steeds meer, echter, wordt ook duidelijk dat dit een totaal ander proces betreft dan traditioneel bouwen. Organisaties moeten dus anders leren kijken. Daarvoor reikt de opleiding PMI handvatten aan. 

"We staan voor grote uitdagingen: klimaatverandering, kwetsbaarheid van ons milieu en grondstoffen die niet onuitputtelijk zijn. Aan de andere kant neemt de vraag naar betaalbare woningen alleen maar toe. Prefabricage, modulair bouwen én industrialisatie zijn middelen die helpen bij het oplossen van deze vraagstukken. Door het volgen van deze opleiding raak je geïnspireerd en kun je zelf een bijdrage leveren aan de grote maatschappelijke uitdagingen."

De lichting voor het voorjaar 2024 is nog in volle gang. De inschrijvingen voor het najaar 2024 zijn reeds geopend.

Maxim Sprong
Maxim SprongKnauf B.V.
Lees verder
"Een aanrader voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in prefab, modulair en industrieel bouwen"
Niek Kleuskens
Niek KleuskensInterduct
Lees verder
"De opleiding heeft mijn horizon verbreed en veel inzicht gegeven om binnen mijn bedrijf mee aan de slag te gaan"
Rinus de Moedt
Rinus de MoedtCastelein Sealants
Lees verder
"Inspirerende opleiding die je helpt omdenken"
Leon Ronde
Leon RondePipelife Nederland
Lees verder
"Veel nieuwe kennis, ervaringen, inzichten en mensen mogen leren kennen. Kortom een geslaagde opleiding"
Marcel Bonten
Marcel BontenLegrand
Lees verder
"Tijdens een bijzondere en leuke opleiding met veel interactie, krijg je de gelegenheid in de keuken te kijken bij diverse professionals in het vakgebied."
Jon van Diepen
Jon van DiepenVan Diepen Energy
Lees verder
"Geeft een goede inkijk in de complexiteit en (toe)komst van prefab"
Vorige
Volgende
BEOORDELING VAN EEN 8,5

Cursisten beoordelen de opleiding PMI gemiddeld
met een 8,5

TOPDOCENTEN

De programmablokken worden gegeven door inspirerende vakexperts

KLEINE GROEPEN, MAXIMALE INTERACTIE

Om de interactie met de docenten - en uw medecursisten - zo effectief mogelijk te houden, beperken we het aantal deelnemers aan deze opleiding tot maximaal 12. Leer tijdens de lessen op een andere manier naar uw processen kijken en deze aan te passen naar uw organisatie

INCLUSIEF CERTIFICAAT

Na het goed afronden van de opleiding ontvangt de deelnemer een certificaat waarmee hij/zij zich als PMI-specialist kan profileren

ALGEMEEN

De opleiding is gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden die nodig zijn om prefabricage, modulair bouwen en industrialisatie in de eigen onderneming te integreren. Het gaat hierbij om: 

 • Basiskennis van prefabricage, modulair bouwen en industrialisatie;
 • Kennis van kwaliteitsmanagement, risicoanalyse, supply chain management, digitalisering en informatievoorziening;
 • Kennis van de gehele keten en zicht op kwaliteitsborging in de eigen organisatie;
 • Het kunnen beoordelen van innovaties en aanleren van (sociale) vaardigheden die nodig zijn bij het vervullen van de rol van interne ‘prefabicator’ of ‘industrialisator’.

Specifiek worden de volgende onderwerpen gedoceerd:

 • Maatschappelijke uitdagingen;
 • Productielijnen en automatisering / robotisering;
 • Standaardisatie, flexibiliteit en mass customization;
 • (Keten)samenwerking en soft skills;
 • Prefabricage en modulair bouwen;
 • Industrialisatie;
 • Parametrisch ontwerpen;
 • Digitalisering en informatisering
 • Kwaliteits- en risicomanagement;
 • Supply chain management;
 • Renovatieopgave en prefabricage

Doelgroep
De opleiding is voor iedereen die actief is in prefabricage en zijn/haar proces wil verbeteren, horizon wil verbreden en/of de stap wil maken naar prefab – vanuit een start-up of meer traditionele bouworganisatie. Voor iedereen dus, die er verder mee wil.

De opleiding is specifiek ontwikkeld voor beslissers en medebeslissers die werkzaam bij ontwerpende ontwikkelaars of actief zijn binnen de prefab keten, zoals leveranciers, producenten en onderaannemers in de bouw- en installatiesector.

Exclusieve samenwerking tussen Platform PREFAB en Stichting SKOOB
De opleiding is ontwikkeld door Platform PREFAB en de Stichting Kennisoverdracht, Onderzoek en Ontwikkeling Bouwprocesmanagement (SKOOB). Een unieke match tussen kennis op het gebied van prefabricage en ervaring met bouwgerelateerde opleidingen. 

SANDER BRAAM

PLATFORM PREFAB

JAN PIETER VAN DALEN

STICHTING SKOOB

PRAKTISCHE INFORMATIE

Vragen
Heeft u inhoudelijke en/of praktische vragen over de opleiding? Druk op onderstaande knop en wij zullen snel contact met u opnemen.

Data en tijdstippen
De opleiding PMI bestaat uit 10 lesblokken van elk 3 uur, verdeeld over 5 lesdagen. Het eerste blok start steeds om 13:30 uur; het tweede blok eindigt om 21:00 uur. Naast de lesdagen is ook zo’n 24 uur zelfstudie nodig, wordt er 1 opdracht gemaakt en geven alle cursisten een eind pitch. 

Lesdagen en locaties
Dit zijn de data en locaties van de zesde editie van de opleiding (najaar 2024).

Tarief
Het tarief voor deelname aan deze collegereeks bedraagt €2.950,- (exclusief btw). Deze prijs is inclusief koffie en thee, een lichte maaltijd per lesdag en een certificaat van deelname. 

Bent u alumni van de opleiding bouwprocesmanagement van stichting SKOOB, exposant op de vakbeurs PREAB of komt u met twee personen vanuit uw organisatie? Neem dan contact op voor een speciaal aanbod!

Certificaat
Deelnemers ontvangen een certificaat waarmee zij zich PMI-specialist mogen noemen

Annuleringsvoorwaarden

Tot 4 weken voor aanvang van de eerste lesdag kunt u uw deelname kosteloos annuleren. Dit kan uitsluitend schriftelijk. 
Bij annulering na 4 tot 2 weken voor aanvang, dient 25% van het inschrijfgeld te worden betaald. Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang, dient het volledige inschrijfgeld te worden betaald. Een plek mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

INSCHRIJVEN ZESDE EDITIE (NAJAAR 2024)

De vijfde editie is inmiddels in volle gang. Meld u middels onderstaand formulier alvast aan voor de opleiding in het najaar van 2024. Na het achterlaten van uw gegevens streeft de organisatie er naar om binnen uiterlijk 2 werkdagen contact met u op te nemen omtrent uw registratie. 

DEELNEMERGEGEVENS

* verplichte velden