HET STIKSTOFPROBLEEM IN DE BOUW TE LIJF MET PREFAB EN ZERO EMISSION LOGISTIEK

De Raad van State oordeelde onlangs dat ook stikstof die vrijkomt tijdens de bouw, moet worden meegenomen in uitstootberekeningen. De gevolgen van deze uitspraak baren bouwbedrijven, gemeenten en opdrachtgevers grote zorgen. 

Want met deze uitspraak is de bouwvrijstelling van tafel en het stikstofprobleem in de bouw weer helemaal terug. Stakeholders zullen dit keer met échte oplossingen moeten komen, anders dreig een structurele terugval voor de gehele sector. Bouwbedrijven en leveranciers zullen zich moeten doorontwikkelen tot stikstofneutrale of -vrije organisaties. Zero emission bouwlogistiek en (geïndustrialiseerde) prefabricage spelen daarbij een sleutelrol: zij dragen oplossingen in zich. 

Maar hoe pak je dat aan, als bouwer of leverancier? Welke toepassingen zijn reeds beschikbaar, qua prefabricage en conceptueel bouwen? Wat zijn de ontwikkelingen in zero emission transport en logistiek? Hoe creëer je een zero emission bouwplaats?

 

MODERATOR

ROGIER ELSHOUT

Professioneel dagvoorzitter, programmamaker & presentator

SPREKERS

NOAH BAARS

Programmamanager Schoon en Emissieloos bouwen (SEB), Rijksvastgoedbedrijf
Praat over het programma Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB), de routekaart van overheidswege en de keuzes van de Rijksgebouwendienst

HIDDE PROOST

Commercieel directeur, Startblock
Over hoe geprefabriceerd, modulair en conceptueel bouwen een oplossing bieden voor dit stikstofproblematiek (zie dit bericht)

LARS KOOL

CEO / CTO, Urban Mobility Systems
Over de oplossingen die er zijn vanuit Zero Emission logistiek en transport. Een voorproefje in dat kader is dit bericht op rijksoverheid.nl

LARS ZWART

Architect / Partner, CRKL Architecten