MOBILITY MEET-UP: E-MOBILITEIT EN NETCONGESTIE

Het aanbod van duurzame energie vanuit de opwekking ervan overstijgt op sommige plekken de opnamecapaciteit van het elektriciteitsnetwerk. Netcongestie ligt op de loer en brengt risico’s met zich mee, waaronder storingen, stroomtekorten en het niet meer kunnen realiseren van nieuwe aansluitingen. Om het elektriciteitsnet in evenwicht te houden, kan op lokaal niveau bidirectioneel laden een oplossing bieden.

In deze Mobility Meet-Up staan we, onder leiding van tafelheer Rogier Elshout, met onder meer een netbeheerder, de vernieuwers van We Drive Solar en Amsterdam Energy City Lab stil bij de voordelen en knelpunten van bidirectioneel laden. Ook bespreken we de sturing. Want wie is er eigenlijk (centraal) in de lead?

MODERATOR

ROGIER ELSHOUT

Professioneel dagvoorzitter, programmamaker & presentator

SPREKERS

HUGO NIESING

Hugo Niesing is eigenaar van Resourcefully en Amsterdam Energy City Lab en praat o.a. over Flexpower en Amsterdam Vehicle2Grid.

ROBIN BERG

Robin Berg is eigenaar bij We Drive Solar en initiatiefnemer Smart Solar Charging en praat o.a. over het bidirectioneel ecosysteem. Hij is tevens betrokken bij Living Lab in Utrecht en weet hij meer over het slimmer hergebruiken van autobatterijen en het opslaan van energie.

NIELS MULLER

Niels Muller is partner (Tax) bij PwC Energy, Utilities & Resources en praat mee over o.a. het potentieel van V2G (kansen en knelpunten)

PAUL BROOS

Paul Broos is adviseur elektrisch vervoer bij ElaadNL en praat o.a. over de rol van de netbeheerder en de toekomst van het net.