PRODUCEREN VANUIT DIGITALISERING IN DE BOUW

Digitalisering is al jaren een belangrijk gespreksonderwerp in de bouw. Kijk naar BIM en Internet of Things. Maar het is tijd voor een volgende stap: productie vanuit digitalisering.

In de bouw draait het steeds meer om oplossingen. Daarbinnen speelt digitalisering een belangrijke rol. Geautomatiseerde productielijnen en digitaal aangestuurde fabrieken zijn geen uitzondering meer. Digitalisering leidt tot meer efficiëntie en minder bouwfouten. Ook de mogelijkheden met betrekking tot klantgericht produceren vormen een voordeel.

In dit webinar gaan we in op de rol van digitalisering in de bouw. Van productielijnen tot grote fabrieken. Welke voordelen levert die ontwikkeling producenten, bouwers en de rest van de bouwkolom op? Welke voorbeelden zijn er en wat kunnen we de komende jaren verwachten? We zetten een stip aan de horizon! Met concrete kennis en cases

 

MODERATOR

HENRI BUSKER

Consultant bij USP Marketing Consultancy

SPREKERS

DORIEN STAAL

Dorien Staal is opgeleid als constructief ontwerper aan de TU/e en heeft ruim 20 jaar werkervaring in de bouw. Ze vervulde commerciële en mens- en organisatiegerichte rollen in de bouw bij onder meer BAM en TBI. Sinds 2016 is Dorien statutair directeur van betonfabriek Voorbij Prefab (Voorbij).

Zij vervult ook 3 bestuursfuncties. Bij het Netwerk Conceptueel Bouwen richt ze zich op het haalbaar maken van duurzaam en betaalbaar wonen. Als voorzitter van de Betonvereniging draagt ze bij aan dat platform gericht op kennisdeling. En als lid van de Stuurgroep Betonakkoord stuurt ze mee aan de verduurzaming van de sector. In haar dagelijkse werk is Staal verantwoordelijk voor Voorbij, een hypermoderne betonfabriek, geautomatiseerd, gerobotiseerd en die werkt met CO2-arm beton. In 2021 werden alle 1500 casco’s gerobotiseerd geproduceerd, met groen beton.

GERT VAN VUGT

Gert van Vugt is mede-oprichter en CEO van Sustainer. Zijn missie is om de transitie naar biobased bouwen te versnellen door mbv digitalisering en industrialisatie de kosten te verlagen, met behoud van architectuur en woonkwaliteit. Sustainer doet dit niet als leverancier van woningen, halffabricaten of onderdelen, maar als dienstverlener in het produceren van digital twins. Zo bieden ze de bestaande bouwsector een snel, betaalbaar en schaalbaar alternatief voor traditionele bouw.

SJOERD KLIJN VELDERMAN

Sjoerd Klijn Velderman is consultant bij Endule (vastgoed & duurzaamheid) en heeft als doel om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en professionalisering van de bouwkolom door kennisdeling, respect en vertrouwen. Waarom? Om op een mooie manier duurzame woonproducten, waar mensen blij van worden, tot standaard te verheffen met een energieneutrale woonomgeving als bijvangst.