SNELHEID MET STANDAARDISATIE ONDER DE WKB

Op 1 januari 2022 – en dus gelijktijdig met de Omgevingswet – treedt de ‘Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen’ (Wkb) in werking. De Wkb bewaakt de kwaliteit van ontwerp en uitvoering en garandeert (zo) de conformiteit van het eindresultaat aan de eisen van het Bouwbesluit.

Het verwachte effect van de Wkb op de (gestandaardiseerde) bouw is groot. De sleutel tot snel en hoogwaardig bouwen komt te liggen bij standaardisatie vanaf het ontwerp. Een voordeel voor conceptueel bouwen, prefabricage en industrialisatie dus, zeker ten opzichte van traditioneel bouwen; zowel in nieuwbouw als renovatie. Vanuit de kwaliteitsborging, maar ook vanuit certificering.

In dit webinar staan we stil bij de status en insteek van de Wkb. Maar voornamelijk gaan we in op de vraag hoe fabrikanten, aannemers, architecten, bouwers, ontwikkelaars en opdrachtgevers voordeel kunnen halen uit gestandaardiseerde bouw. Vanuit kwaliteitsborging en certificering. En welke stappen zij nú al kunnen zetten, ter voorbereiding op de nieuwe wet.

MODERATOR

ROGIER ELSHOUT

Professioneel dagvoorzitter, programmamaker & presentator

SPREKERS

CASPER VAN BUSSCHBACH

Senior adviseur Wkb bij Q2 System engineering

NIELS RUIJTER

Directeur bij Nederlandse Vereniging Toeleverende Bouwmaterialenindustrie (NVTB)

TON JANS

Directeur bij KOMO

JACK VAN HOOF

Business developer bij BouwQ

RONALD SCHLEURHOLST

Architect & partner bij Cepezed